طرح توجیهی مقدماتی احداث خط تولید خودرو سواری

طرح توجیهی مقدماتی احداث خط تولید خودرو سواری

تاریخ پروژه : زمستان 97
کارفرما :  اقای پیوسته

طرح توجیهی مقدماتی احداث خط تولید خودرو سواری


صنعت خودروسازی ایران، پس از صنعت نفت بزرگ‌ترین صنعت در ایران است. ایران در سال 2017 با تولید حدود 1.4 میلیون خودری سواری با سهم 1.9% دوازدهمین تولیدکننده خودروهای سواری در جهان بوده است. در سال 2018 با 40% کاهش و تولید حدود 1 میلیون خودرو به رتبه شانزدهم سقوط کرده است.
بر خلاف سایر کشورها که در آن ها خودرو کالایی مصرفی شناخته می¬شود ، خودور در ایران کالایی سرمایه ای است. تحریم ها در سال های گذشته تاثیر زیادی بر اقتصاد ایران و مردم آن داشته است. از سال 2010 با استفاده از شرایط تحریم، شرکت¬های خودروسازی چینی عمدتا از طریق همکاری با خودروسازان داخلی (عمدتا خصوصی)، در بازار خودروهای ایرانی حضور گسترده ای داشته اند. وسایل نقلیه طراحی شده توسط 13 شرکت خودروسازی چینی در ایران از طریق همکاری با شرکت های داخلی ارائه می شود. خودروسازان چینی در ایران عبارتند از: Besturn، Brilliance، BYD، Changan، Chery، Dongfeng، Geely، Haima، Haval، JAC، Lifan، MG و Zotye. این خودروسازان تا کنون 30 مدل مختلف را در قیمت¬های مختلف وارد بازار ایران کرده اند. در حال حاضر بخش خصوصی خودرو تحت سلطه خودروسازان چینی است. علاوه بر این، تعداد زیادی واردات خودرو از چین انجام می¬شود. خودروسازان چینی توانسته اند سهم خود را از تولید ناخالص داخلی ایران به 20 درصد افزایش دهند .
صنعت خودرو ایرانی همچنان به عنوان یکی از صنایع کلیدی ایران در سالهای آینده باقی خواهد ماند. ئعلاوه بر این، بسیاری معتقدند که پس از تحریم ها، سهم بازار چین کاهش می یابد و شرکت های اروپایی آن را به خطر می اندازند. به احتمال زیاد آلمان، ایتالیا، فرانسه و ژاپن برای همکاری های پس از تحریم با ایران توافقنامه های همکاری امضا خواهند کرد. مشارکت با خودروسازان اصلی بین المللی، سرمایه گذاری بالا و انتقال تکنولوژی را به همراه خواهد داشت.
جهت دست یابی به استراتژی های بلند مدت تولید خودرو و انتقال تکنولوژی ناگزیر به مشارکت با خودرو سازان چینی خواهیم بود. طرح تولید و مونتاژ خودروی سواری، کارخانه تولید خودرو سواری با مشارکت خودروسازان چینی می‌باشد. در این پروژه قطعات به‌صورت CKD وارد کارخانه شده و در خط تولید مونتاژ می‌شود.
خط تولید در نظر گرفته‌شده با ظرفیت تولید 40 هزار دستگاه امکان مونتاژ خودروهای سواری به‌عنوان پر تقاضاترین محصول را دارا می‌باشد. این خط به‌گونه‌ای طرح‌ریزی و آماده خواهد شد که محصولی باقیمت متوسط که بخش رو به رشد بازار خودرو می‌باشد را به بازار عرضه نماید.

نظرتان را ثبت کنید