طرح امکانسنجی و طرح توجیهی احداث واحد صنعتی سورتینگ و دسته بندی میوه جات و صیفی جات

طرح امکانسنجی و طرح توجیهی احداث واحد صنعتی سورتینگ و دسته بندی میوه جات و صیفی جات

تاریخ پروژه : تابستان 99
کارفرما : شرکت سرمایه گذاری و توسعه گل گهر

طرح امکانسنجی و طرح توجیهی احداث واحد صنعتی سورتینگ و دسته بندی میوه جات و صیفی جات

 

یکی از مهمترین و اولین ویژگی‌هایی که موجب ترغیب مصرف کننده به خرید محصول می‌شود بسته‌بندی است. توجه روز افزون مصرف کنندگان به سبک زندگی مدرن، سلامتی، راحتی و آسایش، افزایش آگاهی درباره مسایل زیست‌ محیطی سبب افزایش تقاضا برای صنعت بسته‌بندی شده است. امروزه توسعه صنعت بسته‌بندی، آن را به صنعتی مستقل تبدیل کرده و جایگاه خاصی از بودجه شرکت‌های تولیدی کشورهای توسعه یافته به آن اختصاص یافته است تا جایی که هر روز شاهد انواع و اشکال متفاوت بسته‌بندی‌ها در سطوح مختلف هستیم.

 

مواد زيستي كه بيشتر مواد غذايي از آن مشتق مي­شوند در صورت وجود فرصت كافي، بويژه وقتي كه در شرايط نامطلوب قرار گيرند، فاسد مي­شوند. فساد در اصل ناشي از تخريب ميكربي و يا واكنش­هاي شيميايي است كه موجب تغييراتي در محصول مي­شود و ممكن است كيفيت آن را كاهش داده و خطر بالقوه اي براي سلامتي گردد و سرانجام به زيان اقتصادي قابل توجهي منتهي شود. يكي از راهكارهاي مهم در به حداقل رساندن فساد مواد غذايي، استفاده از بسته بندي صحيح و متناسب با محصول در تمامي مراحل توليد ماده غذايي است.

 

سورتینگ اصطلاحي به معناي درجه بندي و دسته بندي محصولات است. در واقع، سورتينگ محصولات کشاورزي به درجه بندي انواع ميوه‌ها و ساير محصولات کشاورزي براساس اندازه، رنگ، شکل ظاهري و ساير عوامل و جداسازي ناخالصي ها، ميوه ها و محصولات خراب و فاسد شده اطلاق مي شود. در بيشتر موارد، سورتينگ، مقدمه‌اي براي بسته‌بندي محصول کشاورزي است؛ ضمن اينکه در بازارهاي ميوه و تره بار جوامع مدرن، به طور تقريبي تمامي ميوه‌ها و سبزي‌ها به صورت سورت و ليبل‌گذاري شده عرضه مي‌شوند و اين امر سبب تشخيص آسان تر کيفيت محصول توسط مشتري شده و توزيع و عرضه منظم تري را به دنبال خواهد داشت.

 

در این مطالعه امکان‌سنجی احداث مجتمع سورتینگ و بسته‌بندی و فرآوری میوه به سفارش شرکت توسعه و سرمایه‏گذاری گل‏گهر با هدف بازار صادراتی در استان کرمان‌ بررسی می­شود.

 

 

 

نظرتان را ثبت کنید