امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- احداث واحد تولید ریل راه آهن

امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- احداث واحد تولید ریل راه آهن

تاریخ پروژه : تابستان 89
کارفرما : شرکت ذوب آهن کبیر راوند کاشان

امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- احداث واحد تولید ریل راه آهن

کارفرما: شرکت ذوب آهن کبیر راوند کاشان

تاریخ پروژه: تابستان 89

معرفی محصول طرح توجیهی

هدف از اجرای طرح، ایجاد واحد تولید و ساخت ریل راه آهن در استان اصفهان، شهرستان کاشان است. کد آیسیکISIC  مرتبط با محصول طرح در سامانه خدمات و اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت 27101270 می‌باشد. 

ریل، فولاد نورد شده‌ای است که به شکل معین و به صورت دو رشته موازی روی ریل‌بندها نصب می‌شود. هدف از ساخت و نصب ریل‌ها معمولاً گذر واگن از روی آن‌هاست. برای تثبیت و تعادل ریل‌ها قطعات شکسته شده سنگ روی بستر راه آهن ریخته می‌شود. به این قطعه سنگ‌ها پارسنگ یا بالاست می‌گویند.

مهم‌ترین نقش ریل در راه‌آهن ایجاد سطحی تراز و پیوسته است که با معلوم کردن مسیر، قطارها بتوانند روی آنها با ایمنی کامل حرکت کنند. مقطع ریل در کارایی آن نقش بسیار مهمی دارد. به طوری‌که باید نیروهای خمشی وارد بر ریل را تحمل کرده و از ایجاد خمش در آن جلوگیری کند. با توجه به نوع عملکرد، ریل‌ها باید از فولادی خاص تهیه شوند تا در برابر نیروهای دینامیکی که باعث ایجاد ساییدگی و خمش در آن می‌شود مقاومت کنند. همچنین ریل‌ها باید دارای ابعاد مشخصی از نظر ارتفاع، پهنای کف و تیغه باشند.

 

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجیهی

محصول مورد بررسی جزو محصولات با کاربردهای خاص به‌شمار می‌آید و می‌توان گفت تنها در ساخت خطوط راه‌آهن و مترو کاربرد دارد. 

با توجه به گسترش آتی خطوط راه‌آهن بین شهری در کشور و نیز احداث مترو در شهرهای بزرگ و بخصوص حومه تهران و نیز احداث قطار شهری برای شهرهای جدید می‌توان گفت نیاز به این نوع سازه‌ فلزی روز به روز افزایش می‌یابد.

نکته قابل ذکر دیگر در مورد ریل راه‌آهن که یکی از موارد کاربرد مهم این محصول نیز به حساب می‌آید، تعویض و جایگزینی خطوط فرسوده و از رده خارج کردن آنها و جایگزینی با خطوط جدید است و به عبارتی هیچ‌گاه نیاز به این محصول از بین نخواهد رفت. 

بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجیهی

شاید بتوان اولین مورد استفاده از ریل را در معادن دانست. مسئله استخراج ذغال از معادن و حمل آن به خارج از آن مشکلی بود که بر سر راه صنعتگران خودنمائی می‌کرد. بدین ترتیب اولین قدم در راه ابداع ریل برداشته شد و بعدها قطعات سنگ تبدیل به قطعات چوب گردید که از عرض در فواصل معین زیر الوارها قرار می‌دادند و امروز همین قطعات چوبی به عنوان تراورس مورد استفاده راه آهن است.

 

مواد اولیه، کمکی و مصرفی در تولید محصول این طرح توجیهی 

مواد اولیه در این طرح شامل فرو آلیاژها، آهن اسفنجی70% و آهن قراضه 30% می‌باشد.

 

بازار هدف طرح توجیهی

بازار هدف طرح تامین نیاز داخل می باشد.

 

دانش فنی پروژه 

لازمه ارتقای همه‌جانبه این صنعت پس از توجه جدی و عملی مسئولین جهت توسعه شبكه، لزوم استفاده از فن‌آوری‌های نوین، یافته‌های علمی جدید، تحقیقات به روز و نیز پژوهش‌های تخصصی با توجه به كاربردهای آنها است. شرکت تأمین کننده دانش فنی طرح، شرکت SMT هند است که موفق به اخذ گواهینامه‌های مختلفی چون ISO9001-2000 شده است.

ظرفیت بالای این شرکت در زمینه فرآیندهای ماشین کاری و Handling مواد این شرکت را قادر ساخته تا خدمات ارزشمندی را به واحدهای مختلف تولیدی چون واحدهای تولید فولاد، مقاطع نورد، تولید لوله و همچنین در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز آنها عرضه نماید.

 

نمودار فرآیند تولید

طرح توجیهی فنی اقتصادی احداث کارخانه ذوب و تبدیل فلزات به منظور تولید ریل راه آهن

تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق

 لیست پروژه های طرح توجیهی انجام شده در حوزه فلزات ومعادن

آرشیو خلاصه طرح توجیهی

نظرتان را ثبت کنید