طرح توجیهی احداث واحد تولید کانتینر و کانکس

طرح توجیهی احداث واحد تولید کانتینر و کانکس

محصولات مورد مطالعه طرح توجیهی حاضر، تولید انواع کانتینر و کانکس است.

 

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود .جداول و نمودارها تقریبی است و قابل استناد نیستند.

معرفی محصول طرح توجیهی
محصولات مورد مطالعه طرح توجیهی حاضر، تولید انواع کانتینر و کانکس است. این محصولات اتاقک‌های فلزی هستند که هر کدام برای کاربردهای خاصی تولید و عرضه می‌گردد. کانتینرها برای حمل بار به اشکال مختلف و کانکس‌ها جهت اسکان انسان‌ها، فروشگاه‌ها و موارد مشابه کاربرد دارند.
کد آیسیک کانتینر 34201350 و کانکس 28111154 می‌باشد. 
معرفي كاربردهاي محصول طرح توجیهی
به طور کلی کانتینرها برای حمل بارهای متفرقه، حمل بارهای یخچالی و حمل مایعات و سیالات و هم‌چنین کانکس‌ها به عنوان واحدهای پیش‌ساخته در کلیه مکان‌هایی که امکان ساخت ساختمان دائمی وجود نداشته و بنا به هر عللی زمان یا هزینه ساخت وجود ندارد، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجیهی
بر اساس اطلاعات بررسی شده توسط کارشناسان طرح توجیهی در زمينه تعداد و ظرفيت واحدهای توليدکننده ميزان توليد انواع کانتینر در کل کشور از سال 1379 تا سال 1385 از میزان 3762 دستگاه به میزان 4200 دستگاه افزایش یافته است و هم‌چنین میزان تولید انواع کانکس از سال 1379 تا سال 1385 از میزان 16691 متر مربع به میزان 29540 متر مربع افزایش یافته است.
تحليل ضرورت اجراي پروژه طرح توجیهی
طبق مطالعات صورت گرفته در طرح توجیهی،کانتینرها تجهیزات مورد نیاز در حمل‌و‌نقل بار هستند و به‌خصوص در حمل‌های دریایی استفاده از کانتینر برای بخش عمده بار‌های صادراتی یا وارداتی اجتناب‌ناپذیر است. در حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی نیز کانتینر‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند ولی اهمیت آن‌ها در سطح حمل دریایی نمیباشد. همچنین کانکس‌ها یک کالای بسیار مهم در ساختوسازها محسوب میگردند و به علت قابلیت آماده بهرهبرداری شدن بسیار سریع، دارای جایگاه ویژه در اسکان انسانها هستند.
مواد اولیه، کمکی و مصرفی طرح توجیهی
مواد اولیه مطالعه شده در این طرح توجیهی شامل موارد زیر است:
کانکس: 1. اسکلت کانکس از پروفیل فولاد و شاسی آن از تیرآهن ساخته می‌شود. 2. ورق بدنه از گالوانیزه پیش‌رنگ و کرکره شده دوبل با لایه وسطی فوم. 3. در و پنجره‌ها از آلومینوم و شیشه. 4. سقف از شیروانی فلزی. 5. دیواره داخل از دیوار پوش MDF. 6. کف‌پوش از مشمع پشت‌گونی اتوبوسی
کانتینر: 1. اسکلت کانتینر از پروفیل و شاسی آن از تیرآهن. 2. ورق بدنه از ورق سیاه. 3. کلاف دور از تیرآهن. 4. پل‌ریزی از قوطی.
بازار هدف طرح توجیهی
در مطالعات طرح توجیهی مورد نظر، عمده‌ترین مورد مصرف کانتینر در حمل دریایی است و در این نوع حمل، استفاده از کانتینر اجباری میباشد. از این‌رو بازار هدف کانتینر کشورهایی است که دارای حجم بالای صادرات و واردات هستند. در مورد کانکس می‌توان گفت که اکثر کشورهای جهان و به‌ویژه کشورهایی که از صنعت گردشگری پیشرفته‌ای برخوردارند، بازار هدف این محصول به شمار می‌آیند، مانند: اروپا و آمریکا
دانش فني پروژه طرح توجیهی
تکنولوژی تولید این دو محصول در طرح توجیهی، برای همه تولیدکنندگان یکسان می‌باشد و عامل بسیار با اهمیت در این مورد، برخورداری از کیفیت بالا در تولید می‌باشد. از نگاه سطح تکنولوژی مورد استفاده، دو سطح قابل تعریف است که شامل تکنولوژی بالا و تکنولوژی پایین می‌باشد. در تکنولوژی بالا محصولات تولیدی از استاندار بین‌المللی برخوردارند ولی در سطح تکنولوژی پایین، کیفیت و طول عمر محصولات کمتر از سطح بالا می‌باشد.

طرح توجیهی احداث واحد تولید کانتینر و کانکس
خلاصه بررسی مالی طرح توجیهی

طرح توجیهی احداث واحد تولید کانتینر و کانکس2روش تولید طرح توجیهی
روش تولید کانتینرها شامل مراحل زیر است:
1. ساخت اسکلت کانتینر 2. جوش‌کاری ورق‌ها به اسکلت 3. جوشکاری و مونتاژ سایر قطعات 4. عملیات تکمیلی 5. رنگ‌آمیزی
روش تولید کانکس‌ها شامل فرایند زیر است:
1. ساخت اسکلت کانکس 2. نصب ساندویچ پانل‌ها 3. مونتاژ متعلقات کانکس 4. رنگ‌آمیزی یا پوشش دیگر 5. انجام دکوراسیون و سیم‌کشی و ...

دیاگرام فرایند تولید طرح توجیهی
دیاگرام فرایند تولید کانتینر:
طرح توجیهی احداث واحد تولید کانتینر و کانکس3         
دیاگرام روش تولید کانکس:

4طرح توجیهی احداث واحد تولید کانتینر و کانکسمحل‌های پیشنهادی اجرای طرح توجیهی
بر اساس مطالعات طرح توجیهی، مکان‌های زیر پیشنهاد می‌شود:
استان‌های تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، مرکزی، اصفهان و سمنان
نتیجه‌گیری و پیشنهاد طرح توجیهی:
 با عنایت بر مطالعات صورت گرفته در طرح توجیهی، می‌توان گفت که بازار کشورمان به لحاظ عرضه انواع کانتینر از حالت مازاد عرضه ولی به لحاظ کانکس از کمبود عرضه برخوردار است. بنابر‌این احداث واحد تولیدی جدید برای ساخت کانتینر توجیه‌ناپذیر و برای کانکس توجیه‌پذیر می‌باشد. از نگاه ظرفیت نیز می‌توان گفت که حداقل ظرفیت اقتصادی یک واحد تولید کانکس و کانتینر 3000 متر‌مربع کانکس و 80 دستگاه کانتینر و یا ترکیبی از تعداد فوق باید انتخاب شود که تحت آن حجم سرمایه ثابت معادل 4467 میلیون ریال خواهد بود که این ظرفیت به گونه‌ای انتخاب شده‌است که علاوه بر پوشش‌دهی به هزینه‌های تولید، سود معقولی نصیب سرمایه‌گذار خواهد‌کرد.

خلاصه برخی ایده های سرمایه گذاری

 


* درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با  موسسه مطالعات راهبردی سپینود شرق تماس حاصل فرمایید.

نظرتان را ثبت کنید