طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات آلومینیومی خودرو

طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات آلومینیومی خودرو

محصولات مورد نظر طرح توجیهی حاضر، تولید قطعات آلومینیومی برای خودرو می‌باشد.

 

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود .جداول و نمودارها تقریبی است و قابل استناد نیستند.

 


معرفی محصول طرح توجیهی
محصولات مورد نظر طرح توجیهی حاضر، تولید قطعات آلومینیومی برای خودرو می‌باشد.
آلومینیوم فلزی است سبک، با رنگ روشن، مقاوم در مقابل بسیاری از عوامل شیمیایی مانند زنگ‌زدگی، خوردگی و غیره و این خواص بارز آن سبب شده‌است که امروزه بسیاری از قطعات خودرو‌ها از آن ساخته شود. ترکیب این فلز با فلز روی تشکیل آلیاژی تحت عنوان زاماک را می‌دهد که در آلیاژ فوق بسیاری از نواقص فنی آلومینیوم بر طرف شده و قابلیت تولید قطعات بسیار متنوع برای شاخه های مختلف صنعت از جمله خودرو فراهم گردیده است.
کد آیسیک محصول 27321113 و 27321111 می‌باشد.

 
معرفي كاربرد‌هاي محصول طرح توجیهی
قطعات آلومینیومی به میزان 2/ 3 برابر از فولاد سبک‌تر است، از این رو مطابق برآورد‌های صورت گرفته، حدود 11 درصد قطعات یک خودرو از قطعات آلومینیوم تشکیل می‌شود که این قطعات در قسمت‌های مختلف موتور، سیستم انتقال قدرت، بدنه و ... خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد و همین امر اهمیت این قطعات را در صنایع خودرو‌سازی نشان می‌دهد.

بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجیهی
بر اساس اطلاعات بررسی شده توسط کارشناسان طرح توجیهی در زمينه تعداد و ظرفيت واحدهای توليدکننده ميزان توليد قطعات آلومینیوم در کل کشور از سال 1378 تا سال 1385 از مقدار  16860تن در سال 78 به مقدار 31306 تن در سال 85 افزایش یافته است.



تحليل ضرورت اجراي پروژه طرح توجیهی
قطعه‌سازی یکی از صنایع مادر و اساسی در هر کشور به شمار می‌آید. این قطعات خود به عنوان کالای واسطه‌ای برای تولید انواع خودرو و خدمات پس از فروش آن مورد استفاده دارند. از این رو توسعه صنعت قطعه‌سازی به مفهوم توسعه صنعت خودرو‌سازی کشور است و لذا مجموعه قطعه‌سازی را می‌توان به عنوان یکی از محور‌های توسعه کشورها تلقی کرد. در مجموع قطعات تولیدی طرح توجیهی حاضر به عنوان زیر ساخت‌های صنعت کشور به شمار می‌آید و از اهمیت بالایی برخوردار است.

طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات آلومینیومی خودرو
 
مواد اولیه، کمکی و مصرفی طرح توجیهی
ماده اولیه مصرفی طرح توجیهی مورد نظر، انواع شمش آلومینیوم است که این مواد بر اساس آلیاژ آنالیز شیمیایی آن‌ها درجه‌بندی می‌گردند. تعیین نوع آلیاژ این مواد با توجه بر مشخصات فنی قطعه نهایی و خواست مشتری صورت می‌گیرد.‌
بازار هدف طرح توجیهی
مورد مصرف قطعات تولیدی طرح توجیهی، در صنعت خودرو می‌باشد. از این رو تمامی کشور‌هایی که در صنعت خودرو‌سازی پیش‌گام هستند، تولید‌کننده و مصرف‌کننده اصلی این قطعات به شمار می‌آیند که عبارتند از: آمریکا، ژاپن، چین، اروپای غربی، اروپای مرکزی و شرقی، آسیا و اقیانوسیه
در بازار داخلی، مصرف‌کنندگان اصلی این قطعات، شرکت‌های بزرگ ساپکو، سازه‌گستر سایپا و برخی شرکت‌های تابع این دو شرکت بزرگ می‌باشد و همگی در تهران مستقرند.
دانش فني پروژه طرح توجیهی
تکنولوژی و روش تولید قطعات آلومینیومی در سایر کشور‌ها همان روشی است که در کشور ما انجام می‌گیرد و تا‌کنون روش جدید‌تری ارائه نشده است. تنها کیفیت تولید است که در کشور‌ها متفاوت می‌باشد.



خلاصه بررسی مالی طرح توجیهی
طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات آلومینیومی خودرو



روش تولید طرح توجیهی
ابتدا شمش در کوره ذوب می‌شود و سپس مواد مذاب به قسمت ریخته‌گری منتقل شده و داخل قالب‌ها ریخته می‌شود. در محله بعد قطعه را از قالب خارج کرده و منجمد و تریم می‌کنند، سپس با انجام ماشین‌کاری بر روی قطعه، آن را به شکل استاندارد تبدیل می‌کنند.

دیاگرام فرایند تولید طرح توجیهی

طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات آلومینیومی خودرو
 

محل‌های پیشنهادی اجرای طرح توجیهی
تهران، خراسان رضوی، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی و اصفهان

نتیجه‌گیری و پیشنهاد طرح توجیهی:
از نتیجه موازنه عرضه و تقاضا چنین بر می‌آید که در آینده بازار کشور با کمبود عرضه مواجه خواهد‌ بود. بنابر‌این نتیجه‌گیری می‌شود که ایجاد واحد‌های جدید برای تولید قطعات آلومینیومی در حال حاضر توجیه‌پذیر است. نکات حائز اهمیت در این طرح این است که به دلیل نبود اطلاعات ، واردات این محصول صفر در نظر گرفته شده است و هم‌چنین میزان کمبود واقعی این محصول در بازار کم‌تر از میزان برآورد شده در این گزارش است و زمان بهره‌برداری از ظرفیت‌های در حال ایجاد تولید این محصول قابل‌ پیش‌بینی دقیق نخواهد‌ بود.
به طور کلی طبق برآورد های انجام شده ظرفیت عملی تولید 400 تن خواهد بود که تحت آن حجم سرمایه ثابت معادل 5523 میلیون ریال خواهد بود که این ظرفیت‌ها به گونه ای برآورد شده که علاوه بر پوشش دهی به هزینه‌ها، سود معقولی نصیب سرمایه‌گذار خواهد شد.
خلاصه برخی ایده های سرمایه گذاری

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با  موسسه مطالعات راهبردی سپینود شرق تماس حاصل فرمایید.

نظرتان را ثبت کنید

3 نظر

  • محرم طیبی 28 تیر 1398 - 2:6

    اولا این طرح در قالب ملی فقط قابل اجراست دوم اینکه اصلا توجیه پذیر نیست که با سرمایه ای بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومن فقط ۲۵ شغل مستقیم ایجاد کنی در صورتی میتوان با این مبلغ ۲۵۰۰ شغل به صورت مستقیم ایجاد کرد سوم طراح تو ضیح نداده که این حجم از سرمایه سالانه چقدر بهره وری داره و برگشت سرمایه چه زمان خواهد بود

    سپینود شرق :
    با سلام و احترام این طرح توجیهی در بخش ایده های سرمایه گذاری ( در بخش طرح های انجام شده نیست ) مربوط به چندین سال قبل است در صورتی که این طرح درخواست اجرایی شدن داشته باشد، باید طرحی بسیار دقیق و مدون تدوین گردد .
  • مهناز حسین زاده 20 شهریور 1398 - 23:8

    مشاوره برای راهنمایی وراه اندازی می خواستم

    سپینود شرق :
    با سلام و احترام در صورت نیاز به مشاوره برای سرمایه گذاری بالای یک میلیارد با موسسه سپینود شرق تماس حاصل فرمایید
  • رضا دبرزنی 29 مهر 1398 - 23:39

    شما اصلا حرفی از فرایند تولید (که دایکاست هست) و نوع قطعه نزدید. همچنین بازار داخل این قطعات خودرو ساز ها هستند که خود تامین کننده دارند، احتمال خرید کردن آن ها کم هست و اگر هم بخرند پرداخت بین 6 تا 8 ماه دارند. بنابراین اگر خودروساز خارجی یا بازار aftermarket تضمین شده وجود نداشته باشد این طرح هیچ توجیهی ندارد.

    سپینود شرق :
    سلام همانطور که در ابتدای مطلب عنوان شده این طرح به عنوان ایده سرمایه گذاری در سالهای پیش مطرح شده و برای مشخص شدن توجیه پذیری آن باید طرح به صورت کامل مورد بررسی قرار گیرد . متشکر از توجه جنابعالی