امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی-احداث واحد تولید انواع داروی پروبیوتیک

امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی-احداث واحد تولید انواع داروی پروبیوتیک

تاریخ پروژه : بهار96
کارفرما : شرکت فرادارو فن آور مهر

امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی-احداث واحد تولید انواع داروی پروبیوتیک

کارفرما:  شرکت فرادارو فن آور مهر 

 

معرفی محصول طرح توجیهی

محصولات تولیدی در این طرح تولید مکمل های پروبیوتیک انسانی، دامی و کشت های آغازگر برای صنعت تولید لبنیات می باشد. 

پروبیوتیک ها، میکروب های زنده ای هستند که می توانند به شکل های مختلفی مانند غذاها، داروها و مکمل های رژیمی در آیند.

باکتری های پروبیوتیک علاوه بر کمک به گوارش، مولکول های پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامین ها و آنتی بیوتیک های مختلف را تولید می‌کنند که برای بدن مفید هستند. منبع باکتری‌های پروبیوتیک لبنیات و میوه‌ها هستند. اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) پروبیوتیک را اینگونه تعریف می‌کند: «پروبیوتیک‌ها میکرو ارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می‌شود.» بر این اساس، باکتری‌های پروبیوتیک موجود در محصولات خوراکی، نه تنها باید دارای مشخصه‌های عملکردی و سودمند برای سلامتی انسان باشند بلکه از قابلیت ماندگاری در دستگاه گوارش هم برخوردار باشند.

مکمل های پروبیوتیکی انسانی در اشکال مختلف و برای کاربردها و سنین مختلف از جمله سوسپانسیون، قطره و ساشه برای نوزادان و کودکان و کپسول برای بزرگسالان.

پروبیوتیک های دامی به شکل پودر، قرص، گرانول و یا خمیر

کشت های آغازگر برای صنعت تولید لبنیات فرآورده هاي تخميري شير مانند ماست، كفير، پنير و بعضي انواع كره از كشت هاي ميكروبي كه به نام كشت آغازگر يا مايه می باشد.

پروبیوتیک مکمل غذایی متشکل از میکروب‏ های زنده است که مصرف آن به دلیل تغییر مطلوب در توازن میکروبی روده اثرات مفیدی در فرد می ‏گذارد. پروبیوتیک ها از جنس باکتری های روده انسان هستند که بصورت سازنده وارد بدن شده و میزبان را از اثرات مفید و استثنائی بهره مند سازند در عین حال سازگاری بالایی با اعضای بدن دارند و عوارض جانبی از آنها دیده نمی شود.

 

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجیهی

  پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های سودمندی در بدن به شمار می آیند که استفاده از آنها در قالب غذاهای پروبیوتیک برای حفظ سلامتی و همچنین برطرف کردن برخی بیماری ها برای افرادی که مشکل گوارشی دارند مفید است.

به هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها تعداد زیادی باکتری های مفید نیز به همراه باکتری های مضر از بین می روند؛ این در حالی است که استفاده از پروبیوتیک ها تاثیر مثبتی در حفظ باکتری های مفید بدن دارند. به جای کشتن باکتری ها توسط دارو می توان از باکتری های مفید استفاده کرد به گونه ای که این باکتری ها، باکتری های مضر را مصرف می کنند تا جایگزینی باکتری های مضر را در بدن مهار کرده و مانع از رشد آنها شوند.

 

بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجیهی

باکتری ‏ها سالیان دراز به عنوان دشمنان انسان شناخته می‏ شدند، از این رو ابتدا تصور می ‏شد که باید با تمام آن ها مبارزه کرد، اما امروزه می‏ دانیم در ساخت داروها، هورمون‏ ها، واکسن‏ ها، آنزیم‏ ها و... از میکروارگانیسم‏ ها به عنوان یک جزء اصلی در فرآیند تولید استفاده می ‏شود.

در این میان باکترهای پروبیوتیک با توانایی تغییر فلور میکروبی روده نقش مهمی به عنوان باکتری‏ های مفید در بدن ایفا می ‏کنند. انسان از هزاران سال قبل پس از این که با نگهداری حیوانات اهلی از شیر دام استفاده کرد، این مطلب را دریافت که می ‏تواند با تغییراتی در شیر، آن را به غذاهای متنوعی تبدیل کند که اکنون شیرهای تخمیری نامیده می ‏شوند.

در حقیقت استفاده از میکروارگانیسم‏ های مفید برای تولید مواد غذایی، از قرن ‏ها پیش آغاز شد، بدون این که از نقش و حضور آن ها اطلاعی در دست باشد، علت اختراع شیرهای تخمیری توسط اجداد ما قابلیت نگهداری بیشتر آن ها در مقایسه با شیر، طعم اسیدی ملایم و دلپذیر و وجود اثرات مفید آن بر سلامتی است. از انواع شیرهای تخمیری می ‏توان به ماست، پنیر، کفیر، کومیس و... اشاره کرد. در این بین ماست ‏های پروبیوتیک، جایگاه ویژه‏ای در تغذیه و سلامت انسان پیدا کرده است.

در سال ‏های اخیر تحقیقات زیادی در اروپا و سپس در آمریکا بر روی پروبیوتیک‏ ها و نقش آن ها در سلامتی انسان انجام شده است. نتایج این تحقیقات نشان دهنده اثرات مثبت غذاهای پروبیوتیک و یا مکمل ‏های پروبیوتیک در سلامتی انسان است. برمبنای این پژوهش‏ ها، کارخانجات تولید لبنیات اقدام به اضافه کردن باکتری ‏های پروبیوتیک به برخی از مواد لبنی کردند از جمله کارخانجات پیشگام در زمینه تولید این محصولات کارخانه Danone در اروپا است که وقتی شیر تخمیر شده با باکتری لاکتوباسیل و همچنین ماست پروبیوتیک را تولید کرد مورد استقبال فراوان مصرف کنندگان قرار گرفت.

 

مواد اولیه، کمکی و مصرفی در تولید محصول این طرح توجیهی 

مواد اولیه در این طرح شامل پودر خشک باکتری پروبیوتیک (API)، قطره پروبیوتیک نوزادان ، ساشه پروبیوتیک کودکان و کپسول پروبیوتیک بزرگسالان می‌باشد.

 

بازار هدف طرح توجیهی

بازار هدف طرح تامین نیاز داخل می باشد.

 

دیاگرام فرایند تولید محصول طرح توجیهی

 طرح توجیهی احداث واحد تولید فراورده های پروبیوتیک

تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق

آرشیو خلاصه طرح توجیهی

طرح توجیهی فنی اقتصادی (امکان سنجی)بخش غذایی، کشاورزی و صنایع تبدیلی

 

نظرتان را ثبت کنید