طرح توجیهی احداث واحد الیاف پلی اتیلن

طرح توجیهی احداث واحد الیاف پلی اتیلن

الياف پلي‌الفين طبق تعريف داراي حداقل 85 درصد نسبت به وزن كل خود، اتيلن، پروپيلن و يا الفين ديگري مي‌باشند. پلي اتيلن بعد از پلي‌پروپيلن، مهمترين ليف الفيني مي‌باشد كه به گروه الياف مصنوعي تعلق دارند.

 

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود .جداول و نمودارها تقریبی است و قابل استناد نیستند.

معرفی محصول طرح

الياف پلي الفين طبق تعريف داراي حداقل 85 درصد نسبت به وزن كل خود، اتيلن، پروپيلن و يا الفين ديگري مي باشند. پلي اتيلن بعد از پلي پروپيلن، مهمترين ليف الفيني مي باشد كه به گروه الياف مصنوعي تعلق دارند. اولين الياف الفيني از پلي اتيلن سبك در اواخر دهه 1930 در انگلستان تهيه گرديدند كه به مصرف پوشش صندلي اتومبيل مي رسيد. عدم پايداري ابعاد و مقاومت كم در مقابل نور از مشكلات الياف الفيني اوليه بوده است . این الیاف علاوه بر پوشش مبلمان به مصارف صنعتی مثل طناب و کابل هم می رسیدند. کد آیسیک های مربوط به صنعت تولید الیاف پلی اتیلن 4 کد می باشند که در کد نخ پلی اتیلن 17111359 می باشد .
 

معرفي كاربردهاي محصول

در خصوص اين الياف امكان كشش بالا و ايجاد استحكام زياد در اين الياف وجود داشته و از آن در توليد الياف با كارايي بالا نظير لباس هاي ايمني و لباس هاي ضد گلوله استفاده مي گردد. به طور كلي اهميت اينگونه الياف در صنعت نساجي زياد نيست و بيشتر براي مقاصدي نظير روكش داخل اتومبيل، پرده، پوشش روي اثاثيه و طناب و تور ماهي از آن استفاده مي شود .
 
بررسي سابقه مصرف محصول

تولید الیاف پلی اتیلن در کشور مختص به الیاف فیلامنتی به نمره بالا می باشد و در بررسی صورت گرفته با فرض اینکه 30 درصد تعرفه گمرکی 55019000 مربوط بعه الیاف پلی اتیلن باشد میزان مصرف در سال 1385 این مقدار در حدود 1485 تن تخمین زده شده است.
 
تحليل ضرورت اجراي پروژه

از آنجايي كه توليد الياف عاري از پلي اتيلن به طور معمول محدود مي باشد، توليد و يا عدم تأثير چنداني بر اقتصاد و روند توليد نخواهد داشت. اما الياف با كارايي بالا نظير الياف مورد استفاده در لباس هاي ضدگلوله جايگاه ويژهاي را در صنعت به خود اختصاص داده اند . به دليل وزن مولكولي بالاي اين الياف، استحكام آنها بالا رفته و در برخي صنايع خاص از آن استفاده مي نمايند. بنابراين ساختار مناسب اين الياف، اهميت خاصي داشته و توسعه در اين صنعت توجه بيشتر به توليد اين الياف را نياز دارد.
 
 
مواد اولیه، کمکی و مصرفی

با توجه به برآورد ظرفيت توليد 10000 تن در سال به طور خالص در حدود 10000  تن چيپس پلي اتيلن گريد نساجي مورد نياز مي باشد كه اين مقدار در شرايط ايده آل و بدون در نظر گرفتن ضايعات خط توليد مي باشد. با در نظر گرفتن10 درصد ضايعات خط توليد، ميزان توليد واقعي در حدود 9000 تن خواهد بود. در بررسي هاي صورت گرفته قيمت داخلي و خارجي چيپس پلي اتيلن در حدود 16000 تا 19000 ريال بوده و علت متغيير بودن آن تنوع محصولات توليدي مي باشد .

بازار هدف

اينگونه محصولات بيشتر در صنعت نساجي مورد استفاده قرار مي گيرد. به همين دليل استان هايي كه كارخانجات صنايع نساجي در آن متمركز هستند نظير تهران، اصفهان، قزوين سمنان ، مناطق مطلوب جهت احداث اين كارخانجات به حساب مي آيند.
 
دانش فني پروژه

با توجه به این که تکنولوژی تولید ماشین آلات تولید الیاف پلی اتیلن خارجی می باشد، از این رو در صورت واردات خط تولید، امکان تولید محصولات با کیفیت روز دنیا تولید نمود. اما چنانچه فاصله زمانی بین تاریخ تولید و زمان مصرف این تجهیزات زیاد باشد امکان تولید محصولات با کیفیت مناسب فراهم نمی شود و حتی میزان تولید به علت فراهم شدن قطعات یدکی معیوب که به مرور زمان در خط تولید حاصل میشود، وجود نخواهد داشت.


محل های پیشنهادی اجرای طرح
تهران، خوزستان، اصفهان و سمنان
 
خلاصه بررسی مالی

طرح توجیهی احداث واحد الیاف پلی اتیلن
نتیجه گیری و پیشنهاد

با توجه به اينكه الياف پروپيلن كه داراي خواص نسبتا مشابهي با اين الياف را دارد، مي تواند جايگزين مناسبي براي اين الياف به حساب آيند. بنابر اين توليد اين الياف و سرمايه گزاري در اين خصوص منطقي به نظر نمي رسد. ذكر اين نكته نيز ضروري است كه عدم اطمينان از بهاء ودسترسي به مواد واسطه متكي بر نفت ممكن است جهت رشد منحني تك تك اين الياف را تغيير دهد .
 
روش تولید

نحوه تولید این الیاف، فرآیند ذوب ریسی می باشد. چیبس های پلیمری با استفاده از سیستم های توزین مشخص با نرخ جرمی تعیین شده به درون اکسترودر هدایت می گردد. در اثر چرخش پیچه درون اکسترودر در اثر حرارت و اصطکاک بین پیچه و دیواره اکسترودر، پلیمر رفته رفته ذوب می شود و با اعمال چرخش پیچه مذاب پلیمر یکنواخت می گردد. در نهایت در قسمت انتهایی اکسترودر که فضای کمتری دارد، با اعمال فشار پلیمر مذاب خارج می گردد.
مذاب پلیمر پس از عبور از صافی ها از سوراخ های ریسنده عبور کرده و به شکل الیاف در می آیند. مذاب پلیمرهای خارج شده در اثر دمش هوای خنک رفته رفته سرد شده و جامد می شود. پس از انجماد الیاف تا حدودی کشیده می شوند تا این کشش سبب افزایش آرایش یافتگی لیف و بهبود خواص اصطحکامی لیف تولید شده گردند.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با موسسه مطالعات راهبردی سپینود شرق تماس حاصل فرمایید.


 منابع
١ـ اداره كل اطلاعات و آمار وزارت صنايع و معادن.
٢ـ مركز اطلاعات و آمار وزارت بازرگاني.
٣ـ كتاب "مقررات صادرات و واردات "، انتشارات شركت چاپ و نشر بازرگاني.
٤ـ پايگاه اطلاع رساني مركز آمار ايران.
٥ـ پايگاه اطلاع رساني مركز پژوهش هاي مجلس جمهوري اسلامي ايران.
٦ـ سازمان توسعه تجارت ايران
٧ـ سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران
8ـ شركت ملي پتروشيمي ايران

برچسب ها :

نظرتان را ثبت کنید

1 نظر

  • شاهد چشمی 12 بهمن 1399 - 13:28

    من به یک طرح توجیهی مرکز جمع آوری شیر ده تن در روز و فرآورده های لبنیاتی نیازمندم لطفاً در صورت امکان بارگزاری فرمایید