امکانسنجی- طرح توجیهی پالت پلیمری

امکانسنجی- طرح توجیهی پالت پلیمری

تاریخ پروژه : زمستان1401
کارفرما : شرکت پتروشیمی مرکز

پالت‌های کفی و جعبه‌های پالتی امروزه در بسته‌بندی‌های مدرن و حمل‌ونقل محصولات فله‌ای نقش مهمی دارند و جابجایی این بارها را با لیفتراک و سایر دستگاه‌ها آسان می‌کنند. هرچند اکثر پالت‌ها از چوب ساخته می‌شوند، اما انواع پلاستیکی، فلزی، کاغذی، و حتی نئوپان نیز در بازار وجود دارد

معرفی محصول

پالت یک سازه چوبی یا پلاستیکی است که برای حمل‌ونقل محصولات استفاده می‌شود. این سازه هنگام جابجایی کالاها با ابزارهایی مانند لیفتراک، جک پالت، لودر یا جرثقیل، از محصولات به‌صورت پایدار پشتیبانی می‌کند. پالت به‌عنوان پایه اصلی یک واحد بار، نقش مهمی در حمل‌ونقل و ذخیره‌سازی ایفا می‌کند. کالاهایی که روی پالت قرار می‌گیرند، معمولاً با تسمه یا پوشش‌های شرینک بسته‌بندی و ایمن‌سازی می‌شوند. پس از اختراع این سازه در قرن بیستم، پالت به سرعت جایگزین روش‌های قدیمی‌تر جابجایی مانند جعبه‌های سنتی شد.


پالت‌های کفی و جعبه‌های پالتی امروزه در بسته‌بندی‌های مدرن و حمل‌ونقل محصولات فله‌ای نقش مهمی دارند و جابجایی این بارها را با لیفتراک و سایر دستگاه‌ها آسان می‌کنند. هرچند اکثر پالت‌ها از چوب ساخته می‌شوند، اما انواع پلاستیکی، فلزی، کاغذی، و حتی نئوپان نیز در بازار وجود دارد. هر یک از این مواد مزایا و معایب خود را دارند.


پالت‌های پلاستیکی، در مقایسه با انواع چوبی، مزایای متعددی دارند. از جمله این مزایا می‌توان به مواردی همچون ضدعفونی آسان، مقاومت در برابر بو، ضد آتش بودن، طول عمر بیشتر، دوام بالا، محافظت بهتر از کالا، و وزن سبک‌تر اشاره کرد. این ویژگی‌ها نه‌تنها باعث کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و نیروی کار می‌شود، بلکه پالت پلاستیکی را به گزینه‌ای ایمن‌تر و دوستدار محیط‌زیست تبدیل می‌کند. این نوع پالت‌ها نیازی به بازرسی‌های سخت‌گیرانه برای ایمنی زیستی ندارند و به‌راحتی برای حمل‌ونقل بین‌المللی ضدعفونی می‌شوند.

مطالعات بازار در طرح توجیهی پالت پلیمری

بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرفیت تولید پالت پلیمری در ایران بیش از 80 هزارتن در سال است.
واحدهای درحال احداث این محصول با بیش از 70 هزار تن پالت پلیمری در آینده احداث خواهند شد.
مطابق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان واردات پالت پلیمری طی سال‏های 1400 و 1399 به شرح جدول ذیل می‏باشد.

میزان واردات پالت پلاستيكي طی سال های اخیر روند افزایشی داشته است و همچنین کشورهای چین و ترکیه بیشترین سهم در واردات در سال 1400 به ایران را به خود اختصاص داده اند.

 

طی سال های اخیر پالت پلاستيكي عمدتاً به کشورهای همسایه نظیر عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه صادر شده است.

مطالعات فنی درطرح توجیهی پالت‌پلیمری

دانش فنی دانش فنی این محصول از شرکت بین‌المللی تأمین خواهد شد که در حال حاضر این شرکت‌ها عمدتاً ماشین‌آلات و تجهیزات خطوط تولید زیر را ارائه می‌دهد:


 خط تولید پالت پلاستیکی
 خط تولید پالت چوبی پرس
 خط تولید بلوک پالت پرس
 خط تولید پالت چوبی


در انتخاب روش‌های تولید باید عوامل فوق به دقت در نظر گرفته شود. روش‌هایی که بیشتر برای تولید مواد پلیمری استفاده می‌شوند عبارت‌اند از :


• اکستروژن
• قالب‌گیری بادی (دمشی)
• قالب‌گیری تزریقی
• قالب‌گیری چرخشی
• ترمو فرمینگ


مطالعات مالی در طرح توجیهی پالت‌پلیمری

این خط قابلیت تولید بیش از 180,000 قطعه پالت پلیمری در سال را دارد. این عدد ظرفیت اسمی این پروژه می‌باشد و ظرفیت عملی این پروژه عدد کمتری می‌باشد.
حجم کل سرمایه‌گذاری این طرح بین 60 – 50 میلیارد تومان می‌باشد.
IRR این طرح عددی بین 30 الی 35 درصد می‌باشد که توجیه‌پذیری نسبتا خوبی دارد.

 

 

تهیه شده در گروه مطالعات سپینود شرق

 

 

نظرتان را ثبت کنید