روش (ZMET) در تحقیقات بازاریابی چیست؟

روش (ZMET) در تحقیقات بازاریابی چیست؟

برخی از مدل های ذهنی می توانند اندیشه و رفتار مصرف کنندگان را به سمت خرید محصولات هدایت کنند.

  • 13 دی 1395
  • 9102
روش (ZMET)  در تحقیقات بازاریابی چیست؟

برخی از مدل های ذهنی می توانند اندیشه و رفتار مصرف کنندگان را به سمت خرید محصولات هدایت کنند.

برخی از مدل های ذهنی می توانند اندیشه و رفتار مصرف کنندگان را به سمت خرید محصولات هدایت کنند. یکی از این مدل های ذهنی زیمت ZMET نام دارد

برخی از مدل های ذهنی می توانند اندیشه و رفتار مصرف کنندگان را به سمت خرید محصولات هدایت کنند. یکی از این مدل های ذهنی زیمت ZMET نام دارد که برای اولین بار توسط جرالد زالتمن در سال 1994 ابداع شد. او در این مدل بر آن شد تا با انتخاب یک جامعه آماری در مدت یک هفته تا ده روز به آنها فرصت دهد تا تصاویر مورد نظر خود را در مورد منابع مختلف جمع آوری کنند.
سپس طی یک مصاحبه اطلاعاتی از روی تصاویر آنها برداشته می شد. برای این کار باید تصاویر مرتب می شود سپس و انتخاب تصویر نمایانگر موضوع، بیان احساسات و افکار از آنها استخراج صورت می گیرد. آنچه از این روش بدست می آید، شکل گیری تکنیک های تحقیقات در بازار می باشد. این روش اولین بار در دانشگاه هاروارد ابداع شد که در پی آن، برندهای معروف، سود زیادی را کسب کردند.
این روش ابتدا به صورت داده هایی در مورد اندیشه مصرف کنندگان طراحی شد. اما در سال 1941 تکنیک دیگری به آن اضافه شد. به این صورت که تحقیقات میدانی از مصرف کنندگان، حالت کیفی به خود گرفت. این کار توسط «رابرت مورتون» یکی از جامعه شناسان دانشگاه کلمبیا انجام شد. در این روش برای کسب نتیجه بهتر از تحقيقات جمعيت شناختي، قوم نگاري، مصاحبه هاي عميق و مشاهده استفاده شد.
در واقع هدف اصلی از روش زیمت، آشکار کردن انتظارات واقعی و پنهان مصرف کنندگان بود. او برای این کار اقدام به بررسی نگرش 10 نفر از نمونه های جامعه آماری کرد. برای این کار تصاوير و مونتاژ هاي ديجيتالي می توانستند نگرش های مشتریان را مشخص کنند.


•    هدف و نتیجه تکنیک زیمت(ZMET)
هدف اصلی از روش زیمت، استفاده از تصاویر بصری است که توسط مصرف کنندگان انتخاب و یا تولید می شوند. سپس اندیشه ها و احساسات مصرف کننده که به صورت استعاره قابل مشاهده است، از آنها استخراج می شود. انسانها نسبت به همه کارها و نگرش های خود آگاهی کامل ندارند. به همین دلیل با روش های روانکاوی باید به برخی از این نگرش ها پی برد.
تکنیک زیمت هم برای روشن شدن نگرش هایی است که مصرف کننده در حالت عادی نسبت به آن آگاهی ندارد. اما در نهایت با استفاده از مفاهیم و فرم های دیگر، احساس یا اندیشه خود را در مورد مفهوم مورد نظر ابراز می کند. به این صورت که مصرف کننده به طور مستقیم تصاویری را که از او خواسته می شود، ثبت می کند. با این کار، او درگیری بیشتری با موضوعات پیدا می کند. در نهایت محقق نیز می تواند از طریق تصاویر او، نتیجه واقعی تری بدست آورد.

ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .

برچسب ها :

نظرتان را ثبت کنید