تفاوت بین قیمت گذاری نفوذی و قیمت گذاری اسکیمینگ

  • 11 خرداد 1398
  • 9391
تفاوت بین قیمت گذاری نفوذی و قیمت گذاری اسکیمینگ

سه عامل عمده که بر قیمت‏‌گذاری یک محصول تأثیر دارند عبارتند از هزینه، تقاضای مشتری و رقابت

قیمت از جمله مهمترین اجزاء آمیختۀ بازاریابی است که منبع آشکار و سریع درآمد شرکت می‎باشد. قیمت نه تنها هزینه‎های تولید را پوشش می‎دهد، بلکه حاشیۀ سود را نیز در بر دارد.مدیریت شرکت باید تصمیم بگیرد که به منظور ورود به بازار با محصول جدید از کدام استراتژی قیمت‎گذاری بهره برد، قیمت‎گذاری نفوذی یا قیمت‎گذاری اسکیمینگ.


استراتژی قیمت‎ گذاری نفوذی آن است که شرکت قیمت اولیه را پایین تعیین می‎کند تا بتواند حداکثر حجم فروش را از مشتریان حساس به قیمت به دست آورد. برعکس آن، حالتی است که در مرحلۀ اولیه بالاترین قیمتها برای مشتریان تعیین شوند و به تدریج قیمتها کاسته شوند تا اینگونه بتوان حداکثر سود را از مشتریانی که نسبت به قیمت حساسیت کمتری دارند به دست آورد.


قیمت از جمله مهمترین اجزاء آمیختۀ بازاریابی است که منبع آشکار و سریع درآمد شرکت می‎باشد. قیمت نه تنها هزینه‎های تولید را پوشش می‎دهد، بلکه حاشیۀ سود را نیز در بر دارد. سه عامل عمده که بر قیمت‏ گذاری یک محصول تأثیر دارند عبارتند از هزینه، تقاضای مشتری و رقابت. مدیریت شرکت باید تصمیم بگیرد که به منظور ورود به بازار با محصول جدید از کدام استراتژی قیمت‎گذاری بهره برد، قیمت‎گذاری نفوذی یا قیمت‎ گذاری اسکیمینگ.
در این مقاله گزیده‎ای از مطالب در مورد تفاوت بین قیمت ‎گذاری نفوذی و اسکیمینگ شرح داده می‎شود.


محتوی: قیمت گذاری نفوذی در مقایسه با قیمت‎ گذاری اسکیمینگ


1. جدول مقایسه
2. تعریف
3. تفاوت‏های کلیدی
4. نتیجه‎ گیری

 

جدول مقایسه

price

 

تعریف قیمت ‎گذاری نفوذی


قیمت‎ گذاری نفوذی اشاره دارد به روشی در قیمت‎ گذاری که در آن با اضافه کردن مقداری سود اسمی به هزینۀ تولید، محصول جدید با قیمتی پایین عرضه می‎شود تا بتواند در اسرع وقت در بازار نفوذ کند. هدف آن حداکثر کردن سهم بازار محصول است و وقتی به این هدف رسید، ( زمانی که تقاضا بالا گرفت) آنگاه شرکت می‎تواند قیمت محصول را بالا ببرد. 


قیمت‎ گذاری نفوذی سود کمی را در کوتاه‎ مدت عاید می‎کند اما در بلند مدت سود بیشتری را به ‎دست می دهد‎ ، زیرا پایۀ بازار را افزایش می‎دهد. دلایل انتخاب قیمت‎ گذاری نفوذی در زیر آمده است:


• محصول جدیدی که شرکت ارائه داده است قبلاً توسط برندهای جا افتادۀ دیگر نیز تأمین شده است. قیمت پایین مشتریانی را که قبلاً با برندهای دیگر آشنا هستند، تطمیع می‎کند که به محصول جدید روی آورند. 


• این روش کمک می‎کند که در کوتاه مدت فروش بالایی به دست آید.


• این روش از ورود رقبای جدید در بازار جلوگیری می‎کند.

 

حتما بخوانید : ده تکنیک مهم برای نفوذ بازار (Market Penetration)

 

تعریف قیمت‎گذاری اسکیمینگ


روشی در قیمت ‎گذاری است که سود اسمی بالایی برای محصول جدید در نظر گرفته می‎شود و بنابراین قیمت محصول بالا خواهد بود و بدین طریق سرشیر (خامه) – بیشترین سودآوری- از بازار کشیده می‎شود و به همین خاطر است که به آن قیمت‎ گذاری سرشیر یا اسکیمینگ گفته می‎شود. این روش شامل قرار دادن قیمت بالا برای محصول جدید قبل از ورود دیگر رقبا در بازار است.


این تکنیک برای محصولات جدیدی استفاده می‎شود که هیچ رقیبی، یا تعداد کمی رقیب در بازار دارند و از درصد بالای مقبولیت نزد مشتری نیز برخوردارند. تکنیک قیمت‎گذاری اسکیمینگ برای گرفتن سرشیر از بازار به دلایل زیر اتخاذ می‎شود:


• در مراحل اولیه، تقاضا برای محصول کشسان نیست (انعطاف ندارد)،و این روش تا وقتی که محصول بتواند جایگاه خوبی در بازار به دست آورد مناسب است. 


• در فاز اولیه تقاضا برای محصول شناخته شده نیست و قیمت بالا به پوشش ‏دهی هزینۀ تولید کمک می‎کند. 


• در شروع سرمایۀ عظیمی لازم است تا محصول به عرصه بازار برسد و این منجر به هزینۀ تولید بالا می‎شود. همچنین مبالغ بالایی در فعالیتهای توسعه و تبلیغ کالا صرف شده است که اینها نیز به هزینه‎ها اضافه می‎شوند. هنگامی که محصول با هزینه ‎های بالا تولید شده است، قیمت‎ گذاری اسکیمینگ باعث می‎شود هزینه‎های تولید و توسعه و تبلیغ به راحتی پوشش داده شوند.



تفاوتهای بین قیمت‎ گذاری نفوذی و اسکیمینگ


1. قیمت ‎گذاری نفوذی را می‎توان به عنوان روشی معرفی کرد که به منظور جلب بیشتر و بیشتر مشتریان توسط شرکت اتخاذ می‌شود و در این روش محصول در مراحل اولیه با پایین ‎ترین قیمت عرضه می‎شود. در مقابل، قیمت‎گذاری اسکیمینگ با هدف به دست آوردن بالاترین سود در ابتدای عرضه بالاترین قیمت را اتخاذ می‌کند.


2. قیمت‎گذاری نفوذی به دنبال به‎دست آوردن بیشترین سهم بازار است و این کار را با پیشنهاد پایینترین قیمت انجام می‎دهد. در مقابل، هدف استراتژی قیمت‎گذاری اسکیمینگ آن است که بیشترین سود را از مشتریان به دست آورد و این کار را با بالاترین قیمت انجام می‎دهد.

 

3. استراتژی قیمت ‎گذاری نفوذی زمانی به اجرا گذاشته می شود که تقاضا نسبتاً کشسان است. از طرف دیگر قیمت‎ گذاری اسکیمینگ زمانی به اجرا گذاشته می شود که تقاضا کشسان نیست.


4. در مورد قیمت‎ گذاری نفوذی باید اشاره کرد که حاشیه سود پایین است و این در حالی است که در قیمت‎گذاری اسکیمینگ حاشیه سود خیلی بالا است. 


5. از آنجایی که در قیمت‎ گذاری نفوذی قیمت ابتدایی محصول پایین است، حجم‎های بالایی از محصول فروخته می‏شوند. در مقابل به علت قیمت بالای محصول در قیمت‎گذاری اسکیمینگ ، تقاضای آن از طرف مشتری کم است و مقادیر کمی به فروش می‎رود. 

 

حتما بخوانید : آمیخته بازاریابی Marketing Mix - 7P و 4C


نتیجه ‎گیری
زمانی که محصول وارد شده به بازار تمایز ناچیزی (یا هیچ تمایزی) با محصولات مشابه دارد از استراتژی قیمت‎ گذاری نفوذی استفاده می‎شود. در مقابل، استراتژی قیمت‎ گذاری اسکیمینگ زمانی در بازار اتخاذ می‎شود که محصول جدید بدون هیچ رقیبی وارد بازار شده است.

 

 

منبع:

keydifferences.com

 

ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. 

نظرتان را ثبت کنید