. هدف از ترویج، افزایش آگاهی، جذب مشتری، افزایش فروش کالا و ایجاد یک نشان تجاری (برند) معتبر است

ترویج (Promotion) چیست؟

  • 18 اردیبهشت 1397
  • 10638
ترویج (Promotion) چیست؟

. هدف از ترویج، افزایش آگاهی، جذب مشتری، افزایش فروش کالا و ایجاد یک نشان تجاری (برند) معتبر است

ترویج به نوعی بازاریابی مستقیم، بازاریابی از طریق ایمیل و شبکه های مجازی و غیره است اما تفاوت آن با سایر روش های بازاریابی در ارائه اعتبار در ازای خرید کالا جهت ایجاد انگیزه به مشتریان است.

در علم بازاریابی فعالیت های ترویجی یا پیشبردی کلیه اقداماتی هستند که در جهت آگاه سازی و متقاعد کردن مشتریان و جامعه هدف، برای استفاده از محصول صورت می گیرد. هدف از ترویج، افزایش آگاهی، جذب مشتری، افزایش فروش کالا و ایجاد یک نشان تجاری (برند) معتبر است . ترویج (Promotion) به عنوان یکی از چهار فاکتور اصلی آمیخته بازاریابی است.


ترویج به نوعی بازاریابی مستقیم، بازاریابی از طریق ایمیل و شبکه های مجازی و غیره است اما تفاوت آن با سایر روش های بازاریابی در ارائه اعتبار در ازای خرید کالا جهت ایجاد انگیزه به مشتریان است.


تمامی روش های ترویج در بازاریابی، برای افزایش آگاهی و تقاضای محصول در بازار هستند. یکی از مزایای این روش تاثیر آن بر مشتریان بالقوه و مشتریان بالفعل است. این روش موجب جذب مشتریان جدید و افزایش اعتبار بین مشتریان بالفعل می شود.


چه کسانی از ترویج استفاده می کنند؟

• معمولا از روش ترویج، شرکت ها و تولیدکننده هایی استفاده می کنندکه توانایی اعطا اعتبار هدیه به خریداران خود را دارند.


• برای فروش برخی محصولات با نرخ فروش پایین می توان از سیستم پایانه فروش (POS) برای ارائه تخفیف و یا اعتبار خرید کالاهای کم فروش به مشتریان استفاده نمود.


استفاده از ترویج


برای اجرای روش ترویج در بازاریابی ابتدا باید اهداف شرکت مشخص شود. بعضی برنامه های بازاریابی برای جذب مشتریان جدید مورد استفاده قرار می گیرند و برخی نیز برای ثبات جایگاه کسب و کار یا محصول در بازار استفاده می شوند (حفظ مشتریان بالقوه). به همین خاطر در روش ترویج باید ابتدا بازار هدف و مشتریان خاص تعیین شوند تا بتوان با توجه به آن، کمپین های بازاریابی را طراحی و اجرا و از اعمال هزینه های اضافی جلوگیری کرد.


به عنوان مثال یک پیتزا فروشی را در نظر بگیرید که در ازای خرید دو پیتزا، یک نوشیدنی رایگان می دهد؛ تا مشتریان بتوانند بیشترین امکانات و محصول را با پول خود بدست آورند.
باید در نظر داشت که اجرای این طرح بدون آگاهی مردم با شکست روبرو خواهد شد بنابراین نیاز به تبلیغات در این مرحله آشکار می شود.



آمیخته بازاریابی Marketing Mix - 4p


روش های ترویج و تبلیغات


تبلیغات رادیویی: تبلیغات رادیویی یک تبلیغات فوق العاده ارزان (در قیاس با سایر تبلیغات) و موثر برای جذب مشتریان بومی و آگاهی آنان از کسب و کار و محصولات شرکت ها است. توصیه می شود از این تبلیغات فقط در ایام و ساعات کاری در هفته استفاده شود تا بتواند تاثیر مثبتی در معرفی خدمات و محصولات شرکت داشته باشد.


تبلیغات تلویزیونی: برای اجرای تبلیغات در سطح گسترده (تمام کشور) از این تبلیغات استفاده می شود و از گرانترین نوع تبلیغات به حساب می آید.


تبلیغات چاپی: این تبلیغات می تواند به صورت نامه و یا در روزنامه ها و مجله های تبلیغاتی و کاربردی چاپ شوند. همچنین می توان تبلیغات را به عنوان کمک هزینه های خرید (کوپن) در سرتاسر کشور (بازار بالفعل) توزیع کرد.


تبلیغات الکترونیکی: این تبلیغات می توانند روی وب سایت شرکت قرار بگیرند و اطلاعات مهم و معتبری را در اختیار مشتریان بگذارند. همچنین می توان برخی اطلاعات را تنها در اختیار برخی کاربران که در سایت عضو هستند قرار داد، که موجب جذب کاربر و رونق بازاریابی از طریق ایمیل می شود.


تبلیغات دهان به دهان: همیشه بهترین بازاریاب ها و تبلیغ کنندگان، مشتریانی هستند که از خدمات و محصولات دریافت شده احساس رضایت کامل دارند و می توانند با تعاریف خود از کالاها و خدمات شرکت به صورت کاملا مجانی به افزایش اعتبار شرکت در جامعه کمک کنند.


تبلیغات عمومی: منظور از تبلیغات عمومی، تبلیغ در مورد یک موضوع کلی است و بحث برندینگ در آن مطرح نمی باشد.

آمیخته بازاریابی Marketing Mix - 7P و 4C


نتیجه گیری


تبلیغات بر اساس بودجه می تواند در تلویزیون، شبکه های اجتماعی و یا به صورت ایمیل و غیره انجام شوند. در واقع می توان گفت ترویج و تبلیغات مکمل یکدیگر هستند و می توانند در جذب مشتری موثر باشند.


مهمترین امر در ترویج، ارزیابی کمپین در جذب مشتری و افزایش فروش است؛ اطلاعات بدست آمده می تواند برای شناسایی بهتر مشتریان شرکت در جهت اجرا و طراحی کمپین های بعدی بسیار مناسب بوده و درصد موفقیت را افزایش دهد.

 


منابع:
www.marketing-schools.org
marketingmix.co.uk

ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد.

برچسب ها :

نظرتان را ثبت کنید