تفاوت بین مدل کسب‌وکار و طرح کسب‌وکار

تفاوت بین مدل کسب‌وکار و طرح کسب‌وکار

تمامی مشاغل و کسب‌وکارهای کوچک ولی موفق، به‌نوعی از طرح و مدل کسب‌وکار بهره برده‌اند.

  • 3 بهمن 1395
  • 4302
تفاوت بین مدل کسب‌وکار و طرح کسب‌وکار

تمامی مشاغل و کسب‌وکارهای کوچک ولی موفق، به‌نوعی از طرح و مدل کسب‌وکار بهره برده‌اند.

مدل کسب‌وکار مکانیزمی برای تولید سود است درحالی‌که طرح کسب‌وکار سندی برای معرفی و بیان استراتژی و عملکرد مالی شرکت طی سال آینده می‌باشد

تمامی مشاغل و کسب‌وکارهای کوچک ولی موفق، به‌نوعی از طرح و مدل کسب‌وکار بهره برده‌اند. در ابتدا قبل از شرح تفاوت این دو، بهتر است تعریفی از هر دو مفهوم بیان شود؛

مدل کسب‌وکار به کسب‌وکار کوچک، راه کسب درآمد بیشتر را نشان می‌دهد. این مدل، خدماتی که سبب ارزش‌دهی به مشتریان می‌شود را شناسایی می‌کند و مشخص می‌کند با بودجه‌ای که در اختیار کسب‌وکار نوپا قرارگرفته است، چگونه بهترین خدمات به مشتریان ارائه گردد. از طرفی منابع تأمین مالی مختلف را به کسب‌وکارهای کوچک معرفی می‌کند. مدل کسب‌وکار پیشنهادهایی برای جلب مشتریان بیشتر همچون قرعه‌کشی، را بیان می‌کند.

طرح کسب‌وکار به جزئیات کسب‌وکار می‌پردازد. درواقع طرح بازاریابی به تجهیزات و الزامات پیاده‌سازی مدل کسب‌وکار می‌پردازد. همچنین استراتژی‌ بازاریابی و چگونگی رقابت و جذب مشتریان بیشتر را توضیح می‌دهد. طرح کسب‌وکار روش رسیدن ثبات مالی را در یک دوره زمانی خاص، شرح می‌دهد و بر اساس دلایل محکم آینده را پیش‌بینی می‌کند. درنهایت می‌توان گفت که طرح کسب‌وکار به پشتیبانی از مدل کسب‌وکار می‌پردازد.

 www.sepinud.com

و اما تفاوت بین طرح و مدل کسب‌وکار

 مدل کسب‌وکار مکانیزمی برای تولید سود است درحالی‌که طرح کسب‌وکار سندی برای معرفی و بیان استراتژی و عملکرد مالی شرکت طی سال آینده می‌باشد. مدل کسب‌وکار توضیحی برای چگونگی حضور شرکت در چرخه‌ی صنعتی ارائه می‌کند. همچنین شرحی برای سازمان‌دهی روابط با سرمایه‌گذاران، مشتریان و همکاران به‌منظور سوددهی هرچه بیشتر را بیان می‌کند. طرح کسب‌وکار این موقعیت‌ها را به مجموعه‌ای از اقدامات استراتژیک تبدیل می‌کند و در این تبدیل تأثیرات مالی را نیز در نظر می‌گیرد.

 

وابستگی بین طرح و مدل ‌کسب و کار

طرح کسب‌وکار کاملاً به مدل ‌کسب‌وکار بستگی دارد. مدل کسب‌وکار جریان پول در داخل شرکت را توضیح می‌دهد و طرح ‌کسب‌وکار ساختار موردنیاز برای رسیدن به جریان پول و درآمد در شرکت را به دست می‌آورد. هرگونه تغییری در مدل موجب ایجاد تغییر در طرح می‌شود. این تغییر روی تمامی بخش‌های طرح اعمال نخواهد شد بلکه بیشتر روی بخش‌های مالی و یا قسمت‌های مرتبط با کارکنان، تجهیزات، مکان‌ها و بازاریابی اثرگذار خواهد بود.

 

تغییر

تغییر یکی از الزامات دنیای کسب‌وکار محسوب می‌شود. کسب‌وکارهای کوچک برای راه‌یابی به صنعت و رفع نیاز مشتریان خود ناچار به تغییر هستند. عدم‌تغییر می‌تواند سبب از دست دادن مشتریان و همچنین کاهش سود شود. مهم این است که شما با توجه به مدل کسب‌وکارتان تغییرات را اعمال کنید تا از اتلاف وقت و منابع خود جلوگیری به عمل‌آورید. به‌علاوه، شما باید طرح کسب‌وکارتان را به‌روز نگه‌دارید و با این کار خود را در بازار حفظ کنید. به‌روز بودن استراتژی‌ها و حرکت به‌سوی پیشرفت و توسعه هموارترین راه برای رسیدن شما به موفقیت خواهد بود.

 

مثال‌هایی از طرح کسب‌وکار

•تولید: رایج‌ترین نوع مدل کسب‌وکار که در آن کالا یا خدمتی تولید و سپس به فروش می‌رسد.

•تبلیغات: هدف کسب درآمد از راه تبلیغات است.

•کمیسیون: در این حالت شرکت به‌عنوان یک واسط بین فروشنده و خریدار عمل می‌کند. میزان ریسک این مدل از دو مدل قبلی کمتر است حداقل میزان سرمایه‌گذاری را نیازمند است.

•اشتراک: شرکت درآمد خود را از مشترکین خود طبق زمان‌بندی منظم دریافت می‌کند. در این نوع مدل درآمد مشخص است و بر اساس آن به تولید می‌پردازد.

•رایگان سازی: شرکت دو نسخه از محصول را ارائه می‌دهد. یکی از نسخه‌ها ‌رایگان و همراه با محدودیت‌هایی ارائه می‌شود و صرفاً برای معرفی تولید می‌باشد و نسخه‌ی قابل پرداخت که کامل است. قیمت به شکلی تنظیم می‌شود که هزینه‌های نسخه‌ی رایگان جبران گردد.

•تجهیزات جانبی: تولید یک محصول و عرضه‌ی آن به قیمت تولیدی و بدون در نظر گرفتن هزینه‌ها، در مقابل کسب درآمد صرفاً از طریق فروش روش لوازم جانبی می‌باشد.

 ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .

برچسب ها :

نظرتان را ثبت کنید