سرمایه از بخش صنعت فرار کرده است

سرمایه از بخش صنعت فرار کرده است

سال گذشته رئیس‌جمهوری شخـصا در همـایش بزرگداشت روز صنعت و معدن حضور یافت اما امسال رئیس‌جمهوری به این مراسم نیامد.

  • 16 تیر 1394
  • 3026
سرمایه از بخش صنعت فرار کرده است

سال گذشته رئیس‌جمهوری شخـصا در همـایش بزرگداشت روز صنعت و معدن حضور یافت اما امسال رئیس‌جمهوری به این مراسم نیامد.

البته غیر از وزیر صنعت، معدن، تجارت، معاونان وزیر، تنی چند از نمایندگان مجلس، رئیس اتاق بازرگانی، رئیس اتاق اصناف، فعالان برگزیده اقتصادی و مدیران دولتی و خصوصی و معاون اول رئیس‌جمهوری هم برای رونمایی از سند استراتژی صنعتی کشور در این مراسم حضور یافته بودند.
اسحاق جهانگیری، در سخنانی ضمن انتقاد صریح از سوءمدیریت متولیان اقتصاد کشور در دوران گشایش ارزی، بر بسیج تمام امکانات در جهت احیای تولید و صنعت کشور تاکید کرد و گفت: دولت نگاه و اعتماد واقعی به بخش خصوصی را دستور کار قرار داده و بخش خصوصی هم باید هرجا توانمندی دارد، دست دولت را از عرصه اقتصاد پس بزند و حق خود را مطالبه کند.
به گفته جهانگیری دورانی که بخش خصوصی در انتظار واگذاری عرصه اقتصادی از سوی دولت باشد، به‌سر آمده و با تدوین سند راهبردی بخش صنعت و معدن، اگر بخش خصوصی در انفعال بماند، حتی منابعی که حق قانونی آن‌ها به‌شمار می‌رود هم نهایتا نصیب دولتی‌ها خواهد شد.

صنعت، پیشران اقتصاد کشور است
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم روز ملی صنعت و معدن با اشاره به آمارهای بانک مرکزی مبنی بر رشد بخش صنعت و معدن کشور گفت: در سال ۹۳ در بخش صنعت 7/6 درصد و در بخش معدن 8/9 درصد رشد محقق شده درحالی که در سال‌های پیش از آن شاخص‌های این دو بخش منفی بود.

بر این اساس ۴۰ درصد رشد اقتصادی کشور در سال ۹۳ را بخش صنعت به دوش کشیده و 2/1درصد از 3 درصد رشد اقتصادی کشور نیز از بخش صنعت و معدن به‌دست آمده است.
وی افزود: بخش صنعت پیشران اقتصاد کشور بوده و تجربه نشان داده رشد صنعت دو برابر رشد اقتصاد ملی بوده که این حکایتی از پیشرانی بخش صنعت کشور دارد، این در شرایطی است که در کشورهای غربی به ازای یک واحد تقاضا در بخش صنعت 6/1واحد درصد در تولید کل اقتصاد اضافه می‌شود.

 وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در ایران این رقم به 1/2 درصد می‌رسد، چراکه در شرایط اقتصاد ایران نقش صنعت غلیظ است و این حاکی از نقش لکوموتیو بخش صنعت دارد.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم نسبت به سنوات گذشته حرکت جهشی و پیشرفت‌های بیشتری داشته باشیم، باید در صنعت تمرکز بیشتری کنیم، این در حالیست که متاسفانه از سال ۸۰ تا ۹۱شاهد کاهش سهم تشکیل سرمایه صنعت و معدن از 2/18 به 1/9 درصد از کل تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در اقتصاد ایران بوده‌ایم، درحالی که منابع از صنعت گریخته و به سایر بخش‌ها رفته است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری نیز در این مراسم با اشاره به نامه‌نگاری رئیس‌کل بانک مرکزی با وی برای بازگشایی ۵ میلیارد دلار یوزانس بخش صنعت و معدن، گفت: منابع صندوق توسعه ملی باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد و تنها در زمانی استفاده از آن برای دولت مجاز است که بخش خصوصی متقاضی وجود نداشته باشد.

جهانگیری تصریح کرد: فعالان بخش خصوصی نباید منتظر بمانند دولت عرصه اقتصاد را به آن‌ها واگذار کند بلکه باید خودشان دست‌به‌کار شوند و در عرصه‌های اقتصادی دولت را پس بزنند.
منابع صندوق توسعه ملی انحصارا باید به بخش خصوصی اختصاص پیدا کند اما وقتی بخش خصوصی از این فرصت بهره‌گیری نمی‌کند، دولتی‌ها هرجا به مشکل برخورد می‌کنند، نگاهی به صندوق توسعه ملی دارند. پول هم که در این صندوق هست و منابعی که قرار بوده به بخش خصوصی داده شود، نهایتا نصیب بخش دولتی می‌شود.

 وی اضافه کرد: دهه ۸۰ فرصت بی‌نظیر صنعتی شدن ایران بود درحالی که بخشی از این زمان از دست رفت و سوءمدیریت‌ها باعث شکل‌گیری یک حرکت ضدصنعتی شد، همچنین در این مقطع نیروی جوان تحصیلکرده در سن کار و تولید وارد عرصه شدند.

از بین بردن فساد سیستمی، پیش‌نیاز صنعتی شدن است
وی گفت: حاضرم تمام هزینه‌های برداشتن فساد سیستمی در کشور را بپذیرم و این کار را انجام دهم، همان‌گونه که در این راستا بسیار مصمم بوده و بر این باورم که پیش‌نیاز صنعتی شدن از بین بردن فساد سیستمی است که در کشور شکل گرفته است، چراکه فردی وقتی با تلاش و زحمت برای خود تولید ثروت می‌کند و در مقابلش فرد دیگری چند صد برابر او با زدوبند سرمایه به‌دست می‌آورد، قاعدتا ناامید خواهد شد.
جهانگیری با اشاره به وجود تحریم‌ها در کشور عنوان کرد: ما تحریم‌ها را در کشور‌ هم‌اکنون هم داریم، درحالی که ثبات در کشور حاکم شده و کسی حرص و ولع ندارد تا دلار، سکه و کالا خریداری و انبار کند زیرا مردم به آینده خود امیدوار هستند، ضمن اینکه فعالان اقتصادی به‌راحتی فاکتورهای اصلی ثبات اقتصادی را در اختیار دارند.
شایان ذکر است در این مراسم سند راهبردی توسعه صنعت و معدن رونمایی شد و از برگزیدگان بخش‌های مختلف صنعتی و معدنی و پیشکسوتان تولید و صنعت کشور با اهدای لوح یادبود تقدیر به‌عمل آمد.

منبع روزنامه کسب و کار

نظرتان را ثبت کنید