سایت جامع Trade Map به عنوان زیر مجموعه ITC به ارائه آمار و اطلاعات مورد نیاز برای آگاهی از روند تجارت جهانی می پردازد.

Trade map چیست و چگونه به تحلیل بازار بین المللی کمک میکند ؟

  • 25 فروردین 1398
  • 10777
Trade map چیست و چگونه به تحلیل بازار بین المللی کمک میکند ؟

مرکز تجارت بین المللی(ITC) مرکزی است که فعالیتهایش به جهانی سازی شرکت های کوچک و متوسط(SMEs) کمک میکند.


استفاده از اطلاعات دقیق و مستند در مطالعات بازار یک محصول، نیاز به دسترسی به منابع آماری و اطلاعاتی قابل اتکا دارد. آگاهی از اینکه یک محصول در بازار هدف خود تا چه میزان استفاده می شود، چه کسانی به آن نیاز دارند و به طور کلی واردات و صادرات آن در بازارهای محلی و جهانی چگونه است، نیاز به مراجعه به منبعی موثق دارد. به این منظور، سازمان تجارت جهانی(WTO)، داده ها و اطلاعات خام تجارت کالاها در بین کشورهای مختلف دنیا را به صورت دقیق و قابل فهم برای کاربران در قالب سایت "Trade map" جمع آوری کرده است، تا در هر زمان و هر کشوری از جهان بتوان به این داده ها به صورت به روز دسترسی داشت.
مرکز تجارت بین المللی(ITC) مرکزی است که فعالیتهایش به جهانی سازی شرکت های کوچک و متوسط(SMEs) کمک میکند. این مرکز، شرکت هایی که در حال توسعه وگذار هستند را به سوی رقابتی تر شدن و متصل شدن به بازارهای جهانی برای تجارت و سرمایه گذاری راهنمایی می کند. به این ترتیب، اقدامات این مرکز سبب افزایش درآمد و اشتغالزایی برای بانوان، جوانان و جوامع فقیر خواهد شد. این مرکز در سال 1964 تشکیل شد و در ادامه با مرکز تجارت جهانی و سازمان ملل ادغام شده است. سایت جامع Trade Map به عنوان زیر مجموعه ITC به ارائه آمار و اطلاعات مورد نیاز برای آگاهی از روند تجارت جهانی می پردازد.
برای آگاهی از دلایل ایجاد این منبع اطلاعاتی و موارد استفاده و کاربرد آن، به این سایت مراجعه شده و این موارد از زبان پدیدآورندگان Trade Map استخراج و ترجمه شده است که در ادامه عنوان شده اند:
فهم ساختار و سیر تغییر و تحول بازار جهانی برای شرکت ها و نهادهای پشتیبان تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است، به نحوی که شرکت های بین المللی و تأمین کنندگان، به صورت مداوم بازار جهانی را برای فرصت های تنوع بخشی به محصولات و خدمات، بررسی می کنند.

اطلاعات مورد نیاز در تحلیل بازار

• ساختار بازار جهانی برای یک محصول خاص چگونه است؟
• در حال حاضر، کشور ما با چه کشورهایی در حال تجارت و مبادله است؟
• فرصت های تنوع بخشی به بازار کدام هستند؟
• چه محدودیت های برای تعرفه ها در یک بازار به خصوص موجود است؟
• چه کشورهایی در یک بازار خاص و در بازار جهانی در حال رقابت هستند؟
شرکت ها و موسسات تجاری در زمینه توسعه تجارت، بررسی عملکرد در بخشهای مختلف، یافتن کشورهای شریک و استراتژی های توسعه، نیاز به اولویت بندی دارند تا منابع را به صورت بهینه مصرف کنند. این تحقیقات بازار، بابا طرح سوالات زیر، به شناسایی محصولات و بازارهای اولویت دار برای توسعه تجارت کمک می کنند:

Trade-map

 

سوالاتی برای شناسایی محصولات و بازارهای اولویت دار جهت توسعه تجارت

• بازارها و محصولات دارای اولویت برای ارتقا در بخش تجاری کدام هستند؟
• چه کشورهایی بخش عمده واردات به کشور ما را در دست دارند؟
• چه منابع جایگزینی در دسترس هستند؟
• کشور ما در چه زمینه هایی دارای مزیت رقابتی است؟
• عملکرد تجاری کشور ما در حال حاضر چگونه است؟
• زمینه ارتقای تجارت دوجانبه برای کدام کالاها وجود دارد؟
• چه جریانات تجاری بین کشور ما و گروه خاصی از کشورها موجود است؟


هدف از استفاده از سایت Trade Map

• تسریع انجام مطالعات بازار به صورت استراتژیک
• سنجش عملکرد تجارت ملی به طور کلی و تجارت کالاهای به خصوص
• تشخیص مزایای رقابتی و مقایسه ای در نقاط مختلف تجاری
• شناسایی ظرفیت های بازار برای تنوع محصول، طراحی و اولویت بندی برنامه های توسعه تجاری برای شرکت ها و موسسات تجاری


Trade Mapبا تبدیل حجم وسیعی از داده های اولیه تجاری به یک فرمت قابل دسترس و قابل فهم برای کاربران در قالب یک سایت، این امکان برای کاربران فراهم کرده است تا شاخص های عملکرد، تقاضا، بازارهای جایگزین و نقش رقبا درباره یک محصول را به خوبی شناسایی کنند. این سایت، اطلاعات را در قالب جداول، نمودار و نقشه های مختلف ارائه می کند و این امکان را می دهد تا کاربران بتوانند بر اساس محصول، گروه محصولات، کشور و منطقه برای صادرات و واردات جستجو کنند و اطلاعات مورد نیاز خود را بدست بیاورند.
اصلی ترین منبع دریافت اطلاعات Trade Map، بخش تجاری سازمان ملل (UN Comtarde) می باشد که نام مستعاری برای پایگاه داده های بین المللی تجارت سازمان ملل متحد می باشد که بیش از 170 کشور، بخش آمار سازمان ملل متحد (United Nations Statistics Division/UNSD) را تشکیل می دهند. این کشورها متعهد شده اند به صورت سالیانه، گزارشات تجارت بین المللی خود را به تفکیک کالاها و بخش های خدماتی و کشورهای طرف قرارداد، به این سازمان ارائه دهند. از طرفی، علاوه بر اطلاعات ارائه شده از سوی UN Comtarde، منابع اطلاعاتی دیگری در اختیار Trade Map قرار میگیرد که به تفکیک کشورهای مختلف متفاوت است. برای مثال، سازمان آمار کانادا از منابع اطلاعاتی Trade Map ذکر شده است و یا در کشورهای اروپایی، از اطلاعات Eurostat استفاده می شود. برای کشور ایران نیز، علاوه بر UN Comtarde، گمرک جمهوری اسلامی ایران به عنوان منبع اطلاعاتی و آماری قابل استناد این سایت است.
موسسه مطالعاتی سپینود شرق، برای انجام مطالعات بازار در طرح های توجیهی و انجام تحقیقات بازار، از اطلاعات این سایت معتبر استفاده کرده و آمارهای ارائه شده از سوی این منبع را در کنار منابع اطلاعاتی موثق دیگر، مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد و در نهایت جمع بندی قابل استنادی ارائه می دهد.

منبع:
سایت Trade map

تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. 

نظرتان را ثبت کنید